09/17/14 16:33
(http://pik.bg)

Порожанов: Чакаме предложения за оздравяването на КТБ

Порожанов: Чакаме предложения за оздравяването на КТБ

Министерството на финансите ще подходи с разбиране към всяко предложение за оздравяване и рекапитализация на Корпоративна търговска банка, каза пред журналисти в МС министърът на финансите Румен Порожанов.

Този процес ще има комуникативен характер и сме в очакване на среща по инициатива на представителите на акционерите с правителството и с БНБ, добави той. От изказването на Порожанов стана ясно още, че правителството няма да финансира проекти от Публичната инвестиционна програма, които към днешна дата не са стартирали.

По предварителни данни държавният бюджет ще спести с това решение около 135 млн. лв., като икономиите могат да достигнат и 140 млн. лева, посочи Порожанов.

Всички проекти от Програмата, по които има избран изпълнител и те вече се изпълняват ще бъдат финансирани до края на 2014 г., допълни финансовият министър. Бюджетът за общинските проекти е 289 млн. лева. За тези пари по предварителни данни кандидатстват 368 проекта от 173 общини.

Бюджетът на Програмата за министерства и други ведомства е 210 млн. лева. Окончателната информация за състоянието на проектите ще има след десетина дни.

Предоставянето на 8 млн. лева от МС за строеж Софийското метро в отсечката от бул. "Джеймс Баучер" до квартал "Хладилника" са заложени в бюджета, просто никой не искаше да ги даде, каза още министър Порожанов.

Правителството даде и 5 млн. лева за БНТ, нужни на обществената медия за разпространението на телевизионния сигнал. Телевизията има сериозни ликвидни проблеми и с тези пари БНТ ще извърши плащането, каза министърът. 105 хиляди лева се дават на СЕМ за мониторинг и още близо един милион лева за нуждите на президентството, каза Порожанов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване