09/17/14 12:03
(http://pik.bg)

Правителството дава 10 хиляди лева на близките на жертвите на потопа в Бургас

Правителството дава 10 хиляди лева на близките на жертвите на потопа в Бургас

Правителството отпусна по 10 хиляди лева на близките на трите жертви на потопа в Бургас, пише Bnews.bg.

Решението бе взето на днешното редовно заседание на Министерски съвет.

В трагедията, която се разигра в на 6 септември, потопът удави трима души и принуди близо стотина да прекарат нощта извън домовете си.

Първоначално пожарникари откриха тялото на 63-годишната Недялка Русева, удавена в автомобил в местността "Ченгене скеле" край Бургас. По-късно бе съобщено и за втора жертва на проливните дъждове в Бургаска област - 21-годишната Камелия Желязкова, чието тяло бе открито на спортната площадка в парк "Росенец". В следобедните часове бе намерено и тялото на третата жертва – пастир на 27 години, обитавал каравана край село Ново Паничарево.

Недялка е инженер химик, работела е като началник цех в завод Хемус. Камелия е единствено дете в семейството на нефтохимици и искала да стане психолог, една година й оставало да придобие специалността в университета във Велико Търново. Общината пое разноските по погребенията.

Третият загинал във водите на река Ропотамо е Юсуф от Шуменско. 27-годишният мъж е застигнат от водната стихия в микробуса, където живеел. Младият мъж работел като пастир в Ново Паничарево. Кметът на Приморско д-р Димитър Германов се е свързал с близките му да приберат тленните останки.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване