09/18/14 09:35
(http://www.dnevnik.bg/)

Атанас Атанасов: Сараите и Станишев в комплект са виновни за кризата в КТБ


Всичко, което видяхме и начина, по който се случи в Белград, говори за доста нагласена история. И това е нормално, защото Цветан Василев не е случаен човек по много параметри. Сигурен съм, че всичко това е добре обмислено, консултирано в Сърбия, в България, и това е част от битката на този човек да задържи тази банка, която той счита за своя. Това коментира в сутрешния блок на "Нова телевизия" бившият шеф на контраразузнаването ген. Атанас Атанасов от ДСБ на въпрос дали се затяга възелът или се върви към разрешаване на конфликта с Корпоративна търговска банка (КТБ) и Цветан Василев. Атанасов прогнозира, че сега следва да се точат някакви процедури - дълги и бавни.

Той коментира и разразилия се скандал между Пеевски и Василев. "Не е изключени двете страни да се страхуват, знаейки какво са правили общо през годините", каза ген. Атанасов.

По думите му цялата тази история с КТБ основно е забъркана по време на правителството на "Орешарски", на управлението на БСП и ДПС. "Станишев беше основният виновник, той даде властта на ДПС, а после се измъкна като една връв, ни лук ял, ни лук мирисал. Сараите и Станишев в комплект са тези, които са отговорни за проблемите в България от последната година и половина и за кризата КТБ. Тръгнаха да фалират една банка, която експлоатираха преди това като политически инструмент, подчерта ген. Атанасов.

Докато България се гърчи в проблемите си, измъкналият се от нея Станишев със семейството си е сниман в Гърция на една луксозна яхта, разказа бившият шеф на контраразузнаването. 

Той каза, че не е изненадан, че предизборната кампания в момента преминава под егидата на казуса КТБ. По думите му това е дело на определени политически среди в България, които искат да отклонят общественото внимание от тежките проблеми в страната. "Това е част от цялата тази игра", коментира още ген. Атанасов.

Според него в момента за съдбата на КТБ играят два отбора: единият иска бързо да фалира тази банка, другият иска бързо да да я оздрави. "Трябва да слушаме експертите, които разбират от банково дело и обясняват кои ще са по-малките щети за данъкоплатците и вложителите в банката", посъветва ген. Атанасов. 

Що се отнася до протестите на вложители в КТБ Атанас Атанасов ги посъветва да не протестират пред БНБ, а пред централата на ДПС на бул. "Стамболийски". "Някой сега се опитва да канализира страховете на хората, че ще си загубят парите, в определена посока, не там, където му е мястото", каза той. 

Когато Реформаторският блок влезе във властта, ще разследва ДПС, обеща Атанас Атанасов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване