09/18/14 09:01
(http://www.klassa.bg/)

Сова Харис: „Нова алтернатива“ с реален шанс да премине 1%-овия праг


„Картината, която обуслява тези избори е, че хората са доста обезверени и се обръща повече внимание на по-малките формации", съобщи шефът на социологическа агенция Сова Харис цитиран от агенция „Офнюз". Според него, очевидно е, че както дестицата, така и левицата трябва да се реформират, което прави интересни точно по-малките партии, които сега възникват и се опитват да се наложат в публичното пространство. 
Тончев уточнява, че социологическите проучвания са най-неточни именно при тези партии. По думите му обаче, ако успеят да минат 1%-овата граница, тези партии имат по-голям шанс за бъдещо обединение.
Тончев прогнозира възможни изненади при преминаване на прага от 1% като според него с най-голям шанс за това са „Нова алтернатива" на Николай Цонев, Коалиция „Десните", Патриотичен фронт и ББЦ и „Република БГ"
Той отбелязва, че около 20-25% са хората, които не се интересуват от политика, се колебаят за симпатиите си и предпочитанията си. Това е сериозно количество хора, които могат да се присъединят към нови субекти, стига да им спечелят доверието".

 


 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване