09/18/14 20:46
(http://www.klassa.bg/)

Феручо Фурлането: За мен е чест да пея в родината на Борис Христов

 "Пазя топли спомени за големия български бас Борис Христов. Бях 20-годишно момченце, когато се запознах с него. Гледах го със страх и уважение, а той бе изключително мил и внимателен с мен".

Това каза световноизвестният италиански бас Феручо Фурлането, който пристигна в София, специално за да участва в операта "Дон Карлос", с която Софийската опера и балет ще открие сезона на 20 септември, предаде репортер на БГНЕС.

Операта "Дон Карлос" от Верди, в която звездата от Италия ще влезе в ролята на Филип II, е в рамките на честването на юбилея на Борис Христов. С представлението се отбелязват и 100 години от рождението на оперния режисьор Михаил Хаджимишев. Вече 26 сезона "Дон Карлос" е спектакълът, който привлича като магнит най-много артисти.

"За мен Борис Христов винаги ще остане не само голям професионалист, който съчетава певеца и актьора, но и голяма личност", разказа пред журналисти Феручо Фурлането, който е определен от критиката като настоящият Филип II номер 1.

Италианският бас си спомни, че след запознанството си с Борис Христов е решил, че ще следва неговия път. Пет години по-късно Фурлането влиза за пръв път в ролята на Филип II в Германия, и за 12 часа продукцията променя живота му.

За себе си италианецът каза, че е щастливец, защото е "пристигнал на време, за да се докосне до последните велики имена на оперното изкуство", които определя като мини с познание. "Нашата задача не е друга, освен да бъдем филтър на ролите, в които влизаме чрез техника и талант, но това изисква дълга работа", обясни Фурлането за мисията на оперния певец и добави, че посещението в замъка "Ескориал", където се развива събитието в "Дон Карлос", му е помогнало изключително много да се пренесе в атмосферата и историческия момент от операта.

"Намирам режисьора Пламен Карталов и диригента Григор Паликаров за изключително подготвени професионалисти, а за мен е чест и привилегия да изляза на оперната сцена в родината на Борис Христов", каза още Фурлането. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване