09/19/14 05:44
(http://www.klassa.bg/)

150 хиляди искат да гледат „Реал” в София

 Над 150 хиляди души искат да видят „Реал” (Мадрид) на живо в София в мача с „Лудогорец” от Шампионската лига, обяви босът на „зелените” Кирил Домусчиев. Както е известно, шампионите приемат носителя на трофея в първия си домакински мач в турнира на 1 октомври, а интересът към двубоя е огромен, особено след като тимът на Георги Дерменджиев направи много добър мач на старта срещу „Ливърпул” и изпусна точката на „Анфийлд”.

 

Заявките за билети за „Лудогорец” - „Реал” продължават да валят. „Ако имахме стадион със 150 000 места, щяхме да го напълним”, заяви Домусчиев. Проблемът обаче е в това, че „Лудогорец” може да

 

не разполага дори с пълния капацитет

 

на националния стадион от 44 хиляди места, тъй като УЕФА затвори сектор „А” заради расистки скандирания от мача със „Стяуа”. От българския клуб обжалваха санкцията и очакват резултата. Апетитът идва с яденето, а в Разград вече са настроени да излязат от група В на Шампионската лига, в която е още и доста неудобният и класен тим на „Базел”. „Дали като втори или трети, но ние трябва да прескочим групата. Вярвам и продължавам да съм оптимист, че можем да продължим напред в Шампионската лига. Или пък поне да сме трети и да играем през пролетта в Лига Европа. Това са целите пред клуба.

 

Нашата цел не е да вкараме два или три гола в групите и да се хвалим, че сме отбелязали повече от „Левски”. Или пък да вземем една точка”, каза пред bTV Домусчиев.

 

Той отрече да е дал премия от 350 000 евро на Козмин Моци за геройствата му като вратар в историческия мач със „Стяуа”. „В Румъния е нормално да се хвърлят всякакви бомби. При нас няма такива колосални изхвърляния. Всичко това може да донесе конфликти в съблекалнята и да наруши стабилността на клуба. Не ми е в стила под емоция да хвърлям така пари.

 

Това не е чалгаджийница

 

допълни шефът на „зелените”.

 

„Някой път Бог дава, но и Бог взима. Факт беше, че всички от Ливърпул признаха, че реалният резултат е равният. Не можеш винаги да печелиш и съдбата да бъде с теб”, коментира Домусчиев старта на „Анфийлд”. „По време на обяда със собствениците на „Ливърпул” и Кени Далглиш им разказах доста неща. В тези разговори ни гледаха доста ехидно: „Как е възможно вие с тези 6 милиона евро да влезете в Шампионската лига?” Аз им обясних, че това са възможностите на България. На полувремето те бяха толкова учудени, че признаха: „Парите не играят.” Нашите фенове огласяха цял „Анфийлд” с песните си, а след последния съдийски сигнал видях публиката на „Ливърпул” как аплодира нашата публика. Такова нещо не съм виждал”, допълни босът на „Лудогорец”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване