09/19/14 08:56
(http://pik.bg)

Адвокат Марковски: Сюжетът с Цветан Василев ми прилича на комунистически трилър

Адвокат Марковски: Сюжетът с Цветан Василев ми прилича на комунистически трилър

Сюжетът с Цветан Василев много ми прилича на едно гонене, като част от комунистически трилър - държавата преследва един банкер, за кожата на един банкер, а той се намира само на една ръка разстояние - в съседна Сърбия. Така коментира в студиото на Нова ТВ топ адвокатът Марин Марковски казуса “Цветан Василев”.

Късно снощи банкерът призна публично, че срещу него политически натиск и той се страхува да се върне в България.

Моите адвокати ще кажат каква ще е следващата ми стъпка, аз съм в процедура по екстрадация и ще изчакам да мине по цели път. В България ще се върна тогава, когато имам сигурност, сега нямам сигурност в нищо. Срещу мен има тотален политически натиск. Не са Орешарски и Искров, те са само марионетките. Това обяви късно снощи банкерът Цветан Василев, който в момента е в Белград, с мярка “подписка”.

Адвокат Марковски обясни, че подобно твърдение на Василев трябва да бъде доказано – тоест, да има солидни документи и данни, които да подкрепят подобна теза. Що се отнася до това дали може да има политическо преследване на банкера, също трябва да има солидни доказателства за това. 

На този етап обаче Цветан Василев е обвинен в подбудителство и помагачество в присвояването на огромни пари, които изключително трудно се доказват. Трябва да имаме цифрите, като резултат от одита, които може да осветлят ситуацията. Но в конкретния казус може и да не е така, коментира топ адвокатът.

Екстрадацията на Цветан Василев от Сърбия да бъде преведен в България е процедура, която вече е започната от наша страна. Необходимите документи са подготвени и те ще стигнат до сръбския съд. Там Василев ще влезе със своя сръбски адвокат и заедно ще решават дали ще се търси политическо убежище или ще се пледира за нещо друго, обясни още адвокат Марковски.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване