09/19/14 05:48
(http://www.klassa.bg/)

България скочи нагоре в класацията на ФИФА

 България се изкачи до 46-ото място в месечната ранглиста на ФИФА. Преди 31 дни българският отбор заемаше 72-ра позиция, но отбеляза сериозен прогрес в класацията и вече има 570 точки. Тимът на Италия, който е съперник на българите за класиране на Евро 2016, се изкачва до 13-о място с 1068 точки. Друг от противниците на България в квалификациите за европейско първенство след две години – Хърватия - пада до 19-а позиция с 928 точки. От останалите съперници на "трикольорите" Норвегия спада до 76-о място, докато Азербайджан е на 95-а позиция. Малта пък заема 155-о място в ранглистата на световната футболна централа. Лидер продължава да бъде четирикратният световен шампион Германия с 1765 точки пред Аржентина с 1631 точки. Челната тройка вече се допълва от Колумбия с 1488 точки.

 

Междувременно капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов показа маската, с която ще играе срещу Хърватия и Норвегия в европейските квалификации през октомври. Националът претърпя операция в навечерието на мача с Азербайджан, след като счупи дясната си скула при сблъсък със съотборник на тренировка в Правец. Футболистът на „Кубан” ще изпробва маската още този уикенд в мача срещу „Рубин” от руското първенство. "В понеделник ми направиха отливка, а вчера си взех маската. Чувствам се много добре след операцията. Всичко върви по план. От 2-3 дни вече тичам и тренирам индивидуално. В петък заминавам за Русия, за да се присъединя към клубния ми отбор „Кубан”. Има шанс още в събота да играя срещу „Рубин” с маската. Доста е олекотена, но не е много удобна. Все пак важното е да ме предпазва. Тези дни, в които тренирах, се чувствах добре. При тичане не изпитвам никаква болка или напрежение в скулата. Единствено кръвоизливът в окото напомня за контузията, но скоро и той ще изчезне", заяви Ивелин Попов в ефира на телевизия "България он ер".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване