09/19/14 19:20
(http://pik.bg)

Удавницата до Царево била без гривна, специфична експертиза ще разгадае причината за смъртта й

Удавницата до Царево била без гривна, специфична експертиза ще разгадае причината за смъртта й

Лицево разпознаване, зъбен статус, разпит на свидетели - всичко това се прилага, когато трябва да се идентифицира неизвестен труп, но няма по-сигурен метод от сравнителен анализ на ДНК-профили, по него ще стане ясно дали младата жена, изхвърлена от морето край Царево е изчезналата полякиня Йоана, казаха работещи по случая от Бургас, пише "24 часа".

Според запознати на ръката на удавницата не е намерена гривна, която се поставя в хотелите, предлагащи ол инклузив.
Има голяма вероятност тялото да се окаже на изчезналата туристка от Полша, но това все още не е доказано, заяви пред "24 часа" георги Костов, шеф на ОД на МВР в Бургас.
Трупът е силно разложен, но експертите не се наемат да кажат колко време е престоял във водата, тъй като степенна на разложение зависи от много фактори и престоят е само един от тях.

Не е изключено телата на хора, които са влезли в морето на едно и също място да бъдат поети и изхвърлени от теченията в различни посоки, каза пред "24 часа" д-р Андрей Найденов, дългогодишен специалист по водно спасяване. През последните дни морето беше много бурно, особено в зоната на Златни пясъци има доста мощни течения, допълва д-р Найденов.

Въпреки че според направената аутопсия причината за смъртта е удавяне, назначена е съдебно-медицинска експертиза. Според съдебният лекер д-р Косьо Янков категоричен отговор на въпроса дали става въпрос за удавяне ще даде назначената експертиза за наличието на диатомей в дробовете и бъбреците. Става въпрос за еднокретъчен организъм, който живее във водата, при удавяне от него се поема голямо количество, твърди експертът.

Специфично изследване се извършва в лаборатория във Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване