09/19/14 14:41
(http://www.cross-bg.net/)

Устойчивото развитие е общата цел на проекта „Стратегическото планиране в българските гори – гарант за ефективно управление и устойчиво развитие”

/КРОСС/ Подобряване на стратегическото планиране в горските територии за по-ефективно управление на горския сектор и съхранение и устойчиво развитие на българските гори е общата цел на проекта „Стратегическото планиране в българските гори - гарант за ефективно управление и устойчиво развитие", заключителна пресконференция по който бе проведена днес в хотел „Кемпински Зографски". Проектът се осъществява от Изпълнителната агенция по горите с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет", съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд. Основните дейности по проекта - управление, изготвяне на тръжна документация, анализ върху СПРГС 2007-2011 г. и проучване на европейския опит в горското стратегическо планиране, изготвяне на Наръчник за разработване на областни планове за развитие на горските територии, публичност, одит и най-важната - разработването, обсъждането и приемането на Стратегически план за развитие на горския сектор 2014-2023 г., бяха представени от координатора на проекта д-р инж. Любомир Тричков, директор на Дирекция „Проекти и международни дейности" в ИАГ, инж. Николай Василев и от ръководителя на проекта инж. Веселин Райчев. Разработване и приемане на нов Стратегически план за развитието на горския сектор (СПРГС) бе наложено от приетата през ноември 2013 г
Публикувана на 09/19/14 14:41 http://www.cross.bg/gorskiya-razvitie-sektor-1431067.html

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване