09/20/14 07:26
(http://www.klassa.bg/)

100 000 евро за папската шапчица

 Италианско тв предаване пусна на търг бялата шапчица, носена от папа Франциск и за по-малко от 24 часа наддаванията за нея надхвърлиха 100 000 евро, предаде АФП.

 

Водещият на сатиричното предаване Le Iene („Хиените”) станал рано сутринта и се слял с тълпата на пл. „Св. Петър” в Рим. Когато папата го прекосил с джипа си, водещият успял да му даде бяла шапчица, която носел със себе си. Франциск спрял джипа си, за да сравни двете шапчици, след това сложил на главата си дадената му нова шапчица, а предоставил своята на водещия.

 

Шапчицата бе предложена за продажба на сайта eBay и наддаванията за нея надхвърлиха 105 000 евро. Приходите от търга ще бъдат предоставени за благотворителност.

 

Междувременно ръководството на албанската полиция обяви, че не съществува дори и най-малък риск във връзка с утрешното посещение на Франциск в Тирана, съобщи МИА.

 

По-рано се появиха съобщения, че съществуват заплахи за живота на папата от страна на „Ислямска държава”.

 

Поради това албанската полиция е поставила под постоянен надзор 35 лица, завърнали се от фронтовете в Сирия, както и 70 семейства, свързани джихадисти.

 

Папата ще пристигне утре в 9 ч на летището в Тирана, а в 11 ч ще отслужи тържествена меса на пл. „Майка Тереза”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване