09/20/14 07:07
(http://www.klassa.bg/)

Бирата поскъпна до 10 евро на Октоберфест

 За първи път в историята на Октоберфест цената на литър бира литър ще премине критичната граница от 10 евро на литър. Увеличението е средно с 2,58%, но едва ли ще попречи на милионите фенове, които се очаква да посетят най-големия бирен фестивал в света от днес до 5 октомври. През тази година Терезиевите поляни край Мюнхен ще посрещнат около 6,5 млн. посетители според сметките на организаторите. Това се равнява на миналогодишния брой фенове, но кризата си казва думата дори и за това обичано развлечение. Рекордът от 8,4 млн. души е бил постигнат през 2007 г.

 

Тази есен организаторите съблазняват феновете на пивото с близо 30 нови вида мезе, които ще допълнят листата на утвърдените вече над 100 вида. Бираджиите ще мерят сили в традиционните състезания по надпиване, надбягване с чували, стрелба и разказване на вицове, както и в нови категории като катерене, преминаване през препятствие и други, пазени в тайна.

 

Бирата ще се продава в шатрите край града от 10 до 22,30 часа в работните дни, час по-рано ще започне наливането на пиво в почивните дни. Въпреки високите цени на нощувките в баварската столица по време на фестивала - средно по 213 евро,  което е два пъти повече, отколкото в останалите дни от годината, хотелите са препълнени.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване