09/20/14 09:29
(http://pik.bg)

Дават 143 000 лева за ремонт на покрива на Министерството на отбраната

Дават 143 000 лева за ремонт на покрива на Министерството на отбраната

Министерството на отбраната обяви обществена поръчка за ремонт на покрива на сградата си. Прогнозната стойност е 143 000 лева, предаде БГНЕС.

Сградата на министерството на столичната улица "Дякон Игнатий" е със статут на "архитектурно-строителен, художествен и исторически паметник на културата с национално значение". При снеготопене и след силен дъжд, в част от помещенията под покрива и третия етаж на сградата на Министерство на отбраната има течове. През 2013 г. независима техническа експертиза е установила, че причината за течовете е "в установени дефекти на ламаринените обшивки, по скатния покрив и на седящите улуци, както и от нарушена покривна покривка".

Според експертите общото състояние на покрива е сравнително добро и за решаването на проблемите е необходимо да се извърши частичен ремонт. Идеята е преди началото на зимата покривът да бъде поправен, а за това са заделени 143 000 лв. Срокът за подаване на оферти е 29 септември, като ще бъдат избрана икономически най-изгодната оферта. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване