09/20/14 10:13
(http://pik.bg)

Дует за крокодил и костенурка в Столичния цирк

Дует за крокодил и костенурка в Столичния цирк

Изключително дружелюбен и палав нилски крокодил е сред изненадите, които Столичният цирк на сцена е подготвил за почитателите си през новия сезон, който тръгва от 4 октомври. Прясната програма се нарича „Островът на радостта”, съобщава "Монитор".Влечугото, заедно с още други 3 себеподобни и 10 питона, плюс анаконда и боа, ще дефилира пред публиката, а около тях ще танцуват струите на общо 250 фонтана. Водата за тази феерия не е питейна, нарочна водоноска вече е транспортирала 12 тона течност в сградата на цирка. Той се намира на ул. „Клокотница” №29 в сегашното читалище „Цар Борис III” (за по-старите софиянци „Валентин Андреев). Представленията ще са всяка събота и неделя от 11 и от 16 часа.

250 фонтана на закрито- мисията възможна

„Идеята за подобно шоу имаме много отдавна. У нас такова нещо не е правено, а ние обичаме предизвикателствата и щурите експерименти и не се страхуваме да сбъдваме мечтите си. Досега само италианско и унгарско циркови шоута на вода са идвали пред българска публика. Манежът си е с нормалната кръгла форма, само дето е превърнат в басейн. В средата има един остров, на който се изпълняват цирковите номера. От там и от няколко страни на манежа излизат фонтани в два кръга. Това са 250 водни струи, които благодарение на специално устройство променят височината си. Тъй като има подводно осветление се сменят и цветовете. Всичко това се допълва с лазерни ефекти”, разказа пред репортер на „Монитор” артистичният директор на Цирка и водещ на представленията Драгомир Драганов.

Страдат ли крокодилите от сценична треска

Популярната тв муцуна допълва ,че сред влечугите, които ще радват хората през новия сезон, отново ще е алигаторът Али. Той си е един вид „старо куче“ сред участниците в програмата на Цирка на сцена. Дължината му от 3,5 метра е доста внушителна, но като характер е доста балансиран. Даже вече се е сприятелил с друга от емблемите на цирка - гигантската костенурка Далида. Двамата излизали пред миналия сезон на сцената и радвали хората с един свой „танц”.

Братовчедът на алигатора е крокодилът от Нил, който е около 2 метра и обича да проучва обстановката около себе си. Той е един от питомците на популярното цирково дуо „Миракъл”. Стана медийна звезда, появявайки се през април тази година на сцената на шоуто „България търси талант”. Тогава „Господинът от Нил” ухапа стопанина си Мирослав Алексиев, докато той размахваше пред лицето му сочно парче месо. Двамата дори се сборичкаха във вана с ледена вода, защото номерът нещо се прецака. Това ужаси журито, а една от съдийките - Ваня Цветкова направи цирковите артисти на нищо и каза, че заслужавали крокодилът да ги изяде. Сценичната треска явно изнервила сериозно животното. Защото малко преди да стъпят под прожекторите, то отново хапнало стопанина си, но този път по-леко, само с възпитателна цел. Мирослав обаче приел ръфането на влечугото като целувка по бузата. 

„В цирковите среди има една шега- „Лъвовете се държат в отделни клетки”. Става дума за мъжкарите лидери. Така ние държим двата крокодила.- Али и този от Нил в отделни клетки. Не ги събираме накуп на сцената, за да се работи спокойно. Все пак и двамата са лидери в своите среди”, обяснява Драго.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване