09/20/14 14:14
(http://pik.bg)

Плевнелиев отива в САЩ за сесия на ООН

Плевнелиев отива в САЩ за сесия на ООН

От 22 до 26 септември президентът Росен Плевнелиев ще бъде на работно посещение в САЩ за участие в 69-та сесия на Общото събрание на ООН, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

В рамките на визитата си, на 22 септември президентът ще присъства на среща на държавните глави, участващи в Глобалната инициатива „Клинтън 2014“.По-късно в сградата на генералното консулство на България в Ню Йорк президентът Плевнелиев ще се срещне с представители на българската общност. 
На 23-ти септември в залата на Общото събрание на ООН държавният глава ще направи изявление на Срещата на високо равнище, посветена на промените в климата.В Ню Йорк Росен Плевнелиев ще проведе среща и с представители на еврейски организации от САЩ.
На 24-ти септември президентът ще участва в откриването на 69-та сесия на Общото събрание на ООН. Основната тема на тазгодишната сесия на Общото събрание е: „Постигане на резултати и определяне на дневния ред на развитие след 2015 г.”По-късно през деня ще се проведе заседание на Съвета за сигурност на ООН, посветено на международните усилия за борба с тероризма, което ще бъде председателствано от президента на САЩ Барак Обама.

В централата на ООН ще се състои и Среща на високо равнище на ЮНЕСКО по инициативата „Образование на първо място“, председателствана от генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова.

На 25 септември, президентът Росен Плевнелиев ще направи изявление пред Общото събрание на ООН.

На 26 септември държавният глава ще проведе работна среща с представители на американски компании, организирана от Бизнес съвета за международно разбирателство и ще ги запознае с възможностите за инвестиции в България. Президентът ще разговаря и с ръководството на корпорация Comcast Corporation/NBC Universal, както и с представители на AES Corporation.

По време на работната си визита в САЩ президентът Росен Плевнелиев ще проведе и редица двустранни срещи със свои колеги, сред които президента на Украйна Петро Порошенко, президента на Египет Абдул Фатах ал-Сиси, президента на Република Колумбия Хуан Мануел Сантос и с изпълнителния директор на УНИЦЕФ Антъни Лейк.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване