09/20/14 18:52
(http://www.klassa.bg/)

Реформаторите пак с плагиатство на избори

 Тенденция или отличителна черта - Реформаторският блок тръгва на избори отново с плагиатство. За пореден път предизборният клип на блока е почти идентичен с вече завъртяна по родните екрани реклама. Дори повече, наподобява не един, а два други рекламни клипа, предаде репортер на БГНЕС.

4-месечен срочен депозит или бюлетина номер 7, а може би новата програма на известен мобилен оператор? Това е въпросът, с който се сблъскваме, след като гледаме трите видео клипа в YouTube. Ако се чувствате объркани, причината е, че новият клип на Реформаторския блок за парламентарни избори 2014, дело на агенция DM&B Sofia, има доста общо с новото рекламно видео на М-тел за програмата "Ти водиш", както и с видео реклама на Обединена българска банка (ОББ) от преди години.

Чуждите идеи се превръщат в отличителна черта в предизборните кампании на реформаторите. На евроизборите тази година блокът призовава към активност на 25 май с плагиатство от Холивуд. Тогава видеото, от което редица български актьори агитираха в подкрепа на дясната формация, бе изкопирано от лента от 2008 г. със сходна тематика.

Видеото на реформаторите "Направи избор" с редица известни български актьори използваше похвата антитеза-теза, за да обясни защо трябва да се гласува на 25 май, по подобие на колегите си от клипа "Don`t Vote" с Леонардо ди Каприо, Дъстин Хофман, Дженифър Анистън, Ева Лонгория и др. И двете видеа бяха снимани на бял фон, монтажът и драматургията също съвпадаха. Някои от репликите бяха буквално трансформирани за българския контекст. Тогава съвпадението на двата клипа взриви социалните мрежи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване