09/20/14 07:02
(http://www.klassa.bg/)

Транспортът в Лондон става безконтактен

 Градският транспорт на Лондон стана първата транспортна мрежа в света, която приема безконтактни карти при ползване на различни видове превоз. Пътниците в столицата на Обединеното кралство могат от вчера да използват своите безконтактни карти Visa за плащане на пътуване с метрото, трамваите, градските надземни и националните железопътни линии, които приемат разплащания с картата Oyster. Тези видове транспорт се присъединяват към лондонските автобуси, които приемат пътувания с безконтактни карти вече две години. Градската мрежа на Лондон приема от вчера 40 милиона активни безконтактни карти във Великобритания.

 

Навлизането на безконтактните разплащания е признак за увеличаващото се търсене на електронните разплащания. Отчита се  растяща употреба, търсене и интерес към дигиталните разплащания в цяла Европа.

 

В Полша плащанията с безконтактни карти са въведени в градския транспорт на Варшава и Вроцлав от 2012 г., а в ход са още няколко проекта в други градове на страната.

 

От юни 2013 г. до юни 2014 г., общата стойност на изхарчените средства с безконтактни карти достига 5,2 млрд. евро.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване