09/20/14 07:00
(http://www.klassa.bg/)

Туристи учат български на круизни кораби

 Чуждестранни туристи изучават български език, докато пътуват с наши круизни кораби по Дунав. Уроците, преподавани по изключително забавен начин, са част от изцяло новата развлекателна програма за този сезон, съобщиха от единствената българска компания за круизни превози по реката „Дунав турс“. В часовете пасажерите усвоявали най-употребяваните думи на български в разговорната реч. Освен това през свободното си време на борда на кораба те имали възможност да взимат уроци по народни танци и да наблюдават как протича една традиционна българска сватба.

 

„Голямата конкуренция от кораби по вътрешните водни пътища на Европа ни кара да увеличаваме и изискванията към екипажите на корабите. Туристите стават все по-взискателни и ние се стремим да няма разочаровани пасажери”, каза изпълнителният директор на компанията Катя Стоянова.

 

Над 16 хиляди пасажери е превозила на своите кораби от началото на март досега русенската фирма за круизни превози, като не е отложено нито едно пътуване. Заради честите валежи е нямало ниски води и това се е оказало благоприятно за круизните превози, от които през сезона са се възползвали предимно немски туристи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване