09/21/14 10:11
(http://www.klassa.bg/)

Демонстрация на технология за ранно откриване на рак на устната кухина (РУК).

 Авангардният метод, получил награда за иновативност на Световната здравна организация, се въвежда за първи път в Югоизточна Европа в пловдивска клиника. Само 10  минути отнема безболезненото изследване, при което могат да бъдат открити изменения в тъканите на устата, преди да бъдат забелязани с просто око и преди да са довели до оплаквания от страна на пациента.

Иновативният метод за ранно откриване на РУК ще бъде демонстриран от 11:30 часа на 23 септември, вторник, от специалистите от отделението по дентална медицина на клиника „Медикус Алфа”- проф. Ангел Бакърджиев д.м., проф.Емил Сарачев д.м., д-р Десислава Георджева и д-р Радослав Симов /адрес: гр. Пловдив, ул."Велико Търново" 21, до Цар Симеоновата градина в центъра/.

По време на демонстрацията изтъкнатите медици ще съобщят и конкретни данни във връзка с рака на устната кухина – колко нови случаи ежегодно се регистрират в България, както и в Пловдивска област, кои са най-засегнатите хора, кои са рисковите фактори, можем ли да се предпазим. Повечето хора не знаят, че ракът на устната кухина е шестият най-често срещан вид рак. Болните от него, например, са трикратно повече от тези с рак на шийката на матката, като смъртността от РУК е два пъти по-висока.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване