09/22/14 06:58
(http://pik.bg)

Англичанин прави уникално лазерно шоу на Царевец за празника днес

Англичанин прави уникално лазерно шоу на Царевец за празника днес

Премиерата на уникално лазерно шоу над Царевец ще е изненадата за търновци и гостите на града за честванията на 106-годишнината от Независимостта. Спектакълът, подготвен от британеца Анди Фокнър, ще е кулминацията на тържествата, разказаха от община Велико Търново. Фокнър е и един от техническите изпълнители на 3D мапинг спектакъла на паметника на Асеневци. Той е с 28-годишен опит и е автор на гигантски лазерни проекции върху втората най-голяма сграда в света - тази на парламента в Букурещ, пише "24 часа".

С литургия в храма "Св. 40 мъченици", отслужена от митрополит Григорий, започват днешните тържества. В двора на църквата, в която през 1908 г. Фердинанд обявява Независимостта, ще има и водосвет на бойни знамена.

Пред общината шоу спектакъл ще представят участниците в провеждащия се Международен фестивал на военните оркестри. Настроението ще подгрява обичаната изпълнителка на "Бяла роза" Славка Калчева. По-късно тя ще поведе и Голямото търновско хоро. По традиция политици и общественици ще поднесат венци и цветя на паметника пирамида в крепостта. В честването трябва да участват служебният премиер Георги Близнашки и министрите на отбраната и на културата Велизар Шаламанов и Мартин Иванов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване