09/22/14 12:45
(http://pik.bg)

Росен Петров изпрати поздравителен адрес по повод Деня на Независимостта

Росен Петров изпрати поздравителен адрес по повод Деня на Независимостта

Заместник-председателят на "България без цензура" Росен Петров изпрати поздравителен адрес по повод Деня на Независимостта на България.

Вижте го: 

Скъпи сънародници,

Честит Ден на Независимостта. Да си независим означава две неща – едното е да не зависиш от нищо, другото е да не зависи нищо от теб. Казвам Ви го, защото днес от България нищо не зависи, въпреки че е независима. Последните 25 години на прехода, който все не свършва, ни превърнаха от държава в територия. Държава, в която те е страх да се качиш на асансьора, държава, в която те е страх да изпратиш сина си или дъщеря си на дискотека, държава, в която основният порок е бедността.

Преди 106 години България не е била такава държава. Тя е била водещата сила на Балканите – и икономически, и военно. Ще Ви дам един много интересен исторически факт - по онова време България е имала по-многочислена редовна армия от Съединените американски щати, въпреки че ние сме били 5 милиона население, а те - 60 милиона. Затова нашата родина е можела да налага волята си на такава велика сила като Османската империя.

Днес това време отдавна е минало. Ние никога вече няма да имаме по-голяма армия от САЩ, а и кому е нужна тази армия, когато държавата не може да грижи за пенсионерите и учителите, камо ли за военните.

За мен днес Независимостта на България може да се гради само на едно – повече работни места, по-високи доходи, по-добро образование, национална доктрина за нашето развитие, която да гледа напред към бъдещето. А иначе нека отдадем почит и слава на тези, които извоюваха българската независимост, и то без война, защото народ, който не помни миналото си, няма бъдеще.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване