09/23/14 20:24
(http://pik.bg)

Бойко Борисов е герой в книга на Хилари Клинтън

Бойко Борисов е герой в книга на Хилари Клинтън

Хилари Клинтън писа за Бойко Борисов в мемоарната си книга "Трудни решения", пише "24 часа".

Бившият държавен секретар и съпруга на 42-ия президент на САЩ споделя лична история от посещението си у нас преди 2 г.: "България бе надежден партньор в Афганистан и другите ни мисии. Въпреки това, когато посетих София през февруари 2012 г., премиерът Бойко Борисов бе видимо нервен. Предстоеше ни да обсъдим сериозни теми и се надявах, че по тях няма проблем. В края на краищата, бяхме съюзници", спомня си Клинтън.

Тогава ненадейно Борисов казал: "Г-жо секретар, много се разтревожих, когато видях тв кадрите, в които слизате от самолета. Шефът на кабинета ми ме брифира, че когато косата ви е изпъната назад, сте в лошо настроение. Косата ми наистина беше прибрана назад в този момент (което може би будеше лоши спомени за агентите на КГБ и апаратчиците на комунистическата партия.) Погледнах обикновено смелия премиер, усмихнах се и му казах: "Просто ми отнема малко повече време да си оправя косата, отколкото на вас." Двамата се разсмели и провели продуктивна среща.

Програмите на ГЕРБ и Реформаторския блок в 17 секторни политики се покриват между 50 и 100%, установи междувременно сравнителен анализ на Института за дясна политика. Направил го екип начело с ексдепутата от ДСБ Нено Димов. 
В областите финансова стабилност, енергетика, туризъм и земеделие програмите на потенциалните партньори се припокривали 90 на сто. Подобно сходство имало и в отбраната, административната реформа, културата, образованието и наука. 
Най-слабо покритие (около 50%) имало в социалната политика, съдебната система и външната политика.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване