09/23/14 19:42
(http://pik.bg)

Валежите намаляват от следващия месец, ноември няма да бъде студен

Валежите намаляват от следващия месец, ноември няма да бъде студен

Най-вероятно валежите ще намалеят до края на есенния сезона, но това не означава, че сезонът ще е сух. Това заяви за Фокус доц. д-р Илиан Господинов от департамента „Метеорологични прогнози” в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

„Тази година очакваме една нормална есен, като разбираме тримесечния период септември – октомври – ноември. Това ще е нормална есен от гледна точна на температурите, но oт гледна точка на валежите – има по-големи количества дъжд от средното, които се реализираха вече през началото на септември”, обясни той. По думите му есента е започнала с относително хладно време спрямо средното, но се очаква да завърши с относително топло време през ноември. Последният месец от сезона няма да е толкова студен – ще е подобен на този от миналата година с нормални количества валежи. Температурите през октомври ще са около нормалните за сезона, като валежите ще са около или над нормалните, което го прави подобен на миналогодишния, прогнозира доц. д-р Господинов.

Той обясни, че евентуално „циганско лято” може да очакваме в края на ноември, когато е възможно да има относително топло време.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване