09/23/14 11:18
(http://pik.bg)

Кошмар! Половин век българско село е на воден режим

Кошмар! Половин век българско село е на воден режим

След 50 години воден режим жителите на село Червен, община Асеновград, ще имат нов водопровод, пише "Фокус",  цитирайки кмета Атанас Игнатов.

Селото е разположено в полите на Родопите, „във вода газим, жадни ходим”, добави кметът. Затова започнатият проект е нещо важно, смятат местните. Настоящият водопровод е на 60 години, при срок на годност 25 години, уточни Игнатов. Половината вода от него изтича, тъй като всичко е изгнило. Има големи течове и загуби. При трасе около 4 км, в началото на водопровода водата е 18 литра /сек, а в края му достигат едва 3 литра /сек. Водата направо шурти от него, каза кметът. Според Игнатов, ако това се предотврати, ще има вода и за съседните села - Горнослав, Тополово, Леново. Проблемът с водоснабдяването е жизнено важен за селото. Досега хората са били търпеливи и дори не са вярвали, че някога той ще се реши. Село Червен наброява 760 жители и още 200, които пребивават на вили там. Вчера бе направена първа копка, а фирмата изпълнител е дала уверения, че ще изгради водопровода за срок от три месеца. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване