09/23/14 16:51
(http://pik.bg)

Ромка оцеля по чудо след аборт в петия месец

Ромка оцеля по чудо след аборт в петия месец

Момиче от ромски произход е било в много тежко състояние след предизвикан аборт. 15-годишната е била бременна в петия месец, при постъпването й в пернишката болница се наложило да бъде изваден мъртвия плод, пише „Струма“.

За случая отпреди седмица потвърди и директорът на МБАЛ „Рахила Ангелова“ д-р Иван Евлогиев.
Момичето е постъпило с бременност в началото на 5-ия месец, не е ясно обаче колко време е престоял мъртвият плод в утробата му, нито дали самата бъдеща майка не е пробвала да предизвика аборт.

„Извадихме плода, но тя направи токсикоза, не спираше да кърви и имаше опасност за живота й. Затова приложихме едни изключително скъпи лекарства, чиято стойност е около 6000 лв., каза д-р Евлогиев.

Въпреки предприетите мерки животът на момичето е бил в опасност, кръвоизливът не спирал и единственият изход според специалистите бил да бъде отстранена матката. Това обаче осакатявало момичето за цял живот и го оставяло без възможност да има други деца. Лекарите от Перник решили, че то трябва да бъде преместено в специализираната болница „Майчин дом“ в София.

Подобни тежки случаи за щастие в пернишката болница са рядкост, твърдят лекарите. Все повече бъдещи майки предпочитат да родят в родилното отделение на болницата, където работят отлични висококвалифицирани специалисти. От началото на годината досега в пернишкото родилно отделение са проплакали над 400 бебета.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване