09/24/14 21:51
(http://www.klassa.bg/)

Luxoft представя следващото поколение видео кодек VP9 за 4K / UltraHD

 Днес обявяваме разширяването на линията вградени медийни продукти на Luxoft чрез представянето на международния пазар на нова високопроизводителна VP9 технология." - Майкъл Минкевич от Luxoft.

 

 

24 септември 2014 г. – Luxoft Холдинг, водещ доставчик на услуги в разработката на софтуер и иновативни IT решения за клиенти в различни сектори, представя своя пакет за разработчици Professional VP9 Codec SDK (Software Development Kit) - търговска версия на сегашния кодек VP9 на Google. Основна функция на кодека е кодиране и декодиране на цифров видео поток (video streaming).

Новият SDK от Luxoft значително подобрява съотношението между производителност и качество на Google кодека, като увеличава производителността при кодиране. Иновативният кодек е предназначен да помогне на доставчици на видео съдържание, cloud сървъри и компании предлагащи live-streaming, да постигнат по-ефективно кодиране и разпространение на real-time 4K / UltraHD видео стрийминг.

Кодекът е предназначен да работи с архитектури с графични ускорители, базирани на графични процесори - Graphics Processing Unit (GPU), което осигурява до 20 пъти по-висока скорост на обработка в сравнение с продуктите на пазара в момента, като също така намалява консумацията на енергия. Графичните процесори се използват във вградени системи, мобилни телефони и в други персонални или търговски устройства, за да ускорят обработката на видео потока.

В резултат от използването на стандарта OpenCL™ на Кронос Груп (Khronos Group), версията на Luxoft предлага и значително предимство при времето за разработката на готови продукти и решения (time-to-market) за днешните хардуерни архитектури като Central Processing Units, Graphics Processing Units и хетерогенни изчислителни системи. Този SDK е много подходящ за приложения използващи cloud кодиране и предаване на живо (live-streaming). VP9 4K SDK е готов до ниво бета-версия.

„Днес обявяваме разширяването на линията вградени медийни продукти на Luxoft, чрез представянето на международния пазар на нова високопроизводителна реализация на технологията VP9.", заяви Майкъл Минкевич, вицепрезидент „Технологични услуги” в Luxoft. „Пазарът на видео съдържание очаква следващото поколение висококачествени софтуерни кодеци и ние от Luxoft сме горди да отговорим на това предизвикателство чрез разработката на нашия VP9 4K на индустриално ниво".

За да научите повече за нашия VP9 кодек, моля, посетете сайта ни. Ако желаете да направите заявка за бета-версия на VP9 Codec SDK, моля, свържете се с нас на имейл: VP9@luxoft.com .

 

# # #

За Luxoft:

Luxoft е водещ доставчик на услуги в разработка на софтуер и иновативни IT решения в глобален мащаб, обслужващ основно големи международни корпорации. Компанията предоставя услуги в проектирането, разработката, тестването и поддръжката на мащабни софтуерни решения и консултации в сферата на ИТ технологиите. Решенията на Luxoft се базират на специално разработени продукти и платформи, които влияят пряко върху бизнес резултатите на клиентите, увеличават бизнес ефективността, предоставят информационна сигурност и надеждност, и непрестанно се допълват с нови разработки. Luxoft оперира в 14 страни, притежава 17 центъра по целия свят и 22 представителства, в които работят над 8,000 души според последните данни. Централата на Luxoft се намира в Цуг, Швейцария и нейните акции се търгуват на Нюйоркската фондова борса.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване