09/26/14 19:45
(http://pik.bg)

Жителите на Мизия готвят гражданско неподчинение

Жителите на Мизия готвят гражданско неподчинение

Сред жителите на пострадалия от наводненията град Мизия назрява гражданско неподчинение. Над 1000 души са сложили подписа си с искане всички язовири във водосборния района на река Скът да бъдат източени, за да не се стигне до повторно бедствие при есенните дъждове, пише Трибали.
От общината споделят, че само преди десетина дни градът се е разминал на косъм от нов потоп. Тогава придошли водите само от района на Бяла Слатина. Това обаче било достатъчно да вдигне до критични нива местната река и в мазетата на хората да излезе подпочвена вода. Местните хора са убедени, че вината за августовското бедствие е на пълните язовири. Ясен отговор за причината обаче все още няма.
Подписката ще бъде изпратена до областната управа във Враца. Ще се настоява и за ремонт на повредените съоръжения на водоемите.
Ако държавата не се вслуша в исканията на хората, те са готови на гражданско неподчинение, докато не се реши проблемът с язовирите в района.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване