09/26/14 08:21
(http://pik.bg)

Задава се нова бежанска вълна

Задава се нова бежанска вълна

Задава се нова бежанска вълна. За последните два месеца каналджиите са оставили пред вратите на лагера в Харманли над 80 човека. Членове на Ал Кайда са се опитали да създадат клетка и на наша територия, но те вече са екстрадирани в Турция, показа Би Ти Ви.

Проблемите в лагера в Харманли се задълбочават. Липсата на медицински екипи създава допълнителни затруднения. Мъж болен от СПИН замалко е щял да умре, а заболявания като краста и дизинтерия са често срещани. По нелегалните канали може да влязат и опасни хора, убедени са специалиетите. В момента в дома в Харманли живеят 2100 души, но скоро капациететът му ще бъде надхвърлен и ще трябва да се разпънат военните палатки.

Междувременно външният министър е обещал в Турция да се премахне оградата на границата ни, но е настоял за тристранен засилен граничен контрол между България, Гърция и Турция. Оградата по границата с Турция, за която държавата наля над 7 млн. лв., е безполезна срещу джихадисти или заразени със смъртоносни болести имигранти. Това става ясно от доклад на Държавната агенция за бежанците, публикуван на сайта на ведомството. В доклада се уточнява, че през август, когато вече съоръжението по браздата с дължина 30 км беше окончателно изградено, е набъбнал броят на бежанците, които безпрепятствено са навлезли във вътрешността на страната.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване