09/27/14 12:11
(http://pik.bg)

Бойко: Не трябва да се включваме в коалиция срещу джихадистите

Бойко: Не трябва да се включваме в коалиция срещу джихадистите

Единственият финансов ресурс, който получава България, а и не само финансов, а подкрепа във всяко едно отношение това е Европейският съюз. Това е не заобиколим фактор – ние сме евроатлантическа страна. Това каза в интервю за предаването „Седмицата” на Дарик радио лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. „Разбира се, с Русия имаме, не само добри исторически отношения, но и много от енергийните проекти са там. Износът на продукция отива там.” По думите на лидера на ГЕРБ, туризмът в България е пострадал много от войната която се води Украйна. „Знаете колко руски граждани имат имоти в България”, каза той. Борисов спомена, че санкциите наложени на Русия са много тежки и допълни, че това което се случва е изключително проблематично. 

На въпрос - дали трябва България да се включи с коалиция срещу джихадистите, Борисов каза: „ Според мен, не. Имаме много въпроси да решаваме в България в сферата на политиката, енергийната ефективност. Да дадем глътка въздух на хората с малки доходи и затова казвам, че е толкова важно да бъде избран веднага нов състав на ДКЕВР с 2/3 гласуване в парламента. Защото знаете, че в нашата програма влиза това, че на социално слабите трябва да се дадат ваучери, които да покрият повишението на цената на тока”. По отношение на това какво е решението за оздравяването на КТБ, Борисов отговори, че към момента никой не може да даде такова решение, тъй като все още не е готов докладът от инспекторите за реалното състояние на банката. 

„За съжаление, БНБ продължава да не прави нищо в тази посока, освен да се прехвърля вината на политиците. Аз си спомням, че законът за банковата система е изключително добър и тогава е правен така, че никой политик да не може да се меси в работата на БНБ”, каза Борисов. Попитан за това дали ГЕРБ ще подкрепи банката да оздравее, чрез държавни пари Бойко Борисов отговори: „Просото трябва да се види състоянието на банката, но за съжаление, месеци наред се протака решението”. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване