09/29/14 22:17
(http://pik.bg)

Абсурдно! Общинският съвет в Мизия не дава парите от даренията на пострадалите от наводненията

Абсурдно! Общинският съвет в Мизия не дава парите от даренията на пострадалите от наводненията

Пари от даренията за опустошената от потопа Мизия няма да бъдат раздадени на пострадалите. Вместо това събраните средства (около 60 хил. лв.) ще отидат за други разходи. Решението вече е взето от кмета на града и общинския съвет.

Част от парите от сметката общинтата щяла да използва за извозване на боклуците от срутените къщи, информира Нова телевизия. Проблемът идва от това, че голяма част от пострадалите са изтеглили кредити и вече сами почистват.

Според недоволни около 12 хил. лв. щели да отидат за доставка на дърва за отопление. Други 10 хил. лв. ще бъдат похарчени за почистване на наносите след природното бедствие.

Макар че никой не е съгласен с решението на Общината, то вече е взето. В името на хората, твърди кметът. И отново в името на пострадалите, отпуснатият от държавата 1 милион лева също няма да се раздава на пострадалите семейства.

В крайна сметка се оказа, че до пострадалите ще достигнат единствено парите от сметката на БЧК и тези, събрани от медиите. Всички средства, отпуснати на общината ще бъдат използвани за друго.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване