09/29/14 20:33
(http://pik.bg)

Милионер поиска от Темида да обяви фалит на фирмата му

Милионер поиска от Темида да обяви фалит на фирмата му

Известният петрички милионер от началото на прехода Живко Томов-Фашиста поиска от съда да обяви фалит на фирмата му. Бизнесменът е внесъл молба до магистратите за обявяване в несъстоятелност на единствената си фирма "Омега комерс", регистрирана още през 1993 г., пише "24 часа"

В мотивите си Томов е посочил, че от 2009 г. фирмата му е изпаднала в невъзможност да покрива задълженията си. Взела е банков кредит за 185 хил. евро, срещу който е ипотекирала хотел в Мелник. Платила е само около 2000 евро, а за останалата сума, заедно с лихвите и разноските - около 200 хил. евро, е осъдена от банката. Сега частен съдия изпълнител продава хотелския комплекс.

Лизингова компания пък си е взела обратно джип "Гранд Чероки" на стойност около 45 хил. евро. Фирмата на Томов е получила луксозното возило, но не е плащала вноските и заради това колата е върната, а фирмата му е осъдена да плати 8000 евро на лизингодателя.

Отделно като физическо лице петричанинът е взел 300 хил. лв. кредит от друга банка, срещу който е ипотекирал ресторант край Петрич. Заради по-малки дългове към други две банки и към частно лице, върху фирмените му дялове пък има наложен запор.

Заради невъзможност да си погасява дълговете, Томов е поискал едноличната му фирма да се обяви във фалит.

В края на миналата година, след 16-годишна съдебна сага, съдът заличи от регистрите и обяви фалит на фирмата на съпругата на Томов - "Лореал-Петрана Томова". Чрез нея семейството получи в началото на 90-те големите банкови заеми и бе обявена в списъка на кредитните милионери.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване