09/30/14 21:55
(http://www.klassa.bg/)

Digital KidZ - за децата и технологиите

 Според последни статистики, децата започват да използват Интернет на 7-годишна възраст. В периода 9-16 години, прекарват средно 88 минути онлайн на ден.Технологиите са част от ежедневието им, от игрите и образованието им. Технологиите са част от комуникацията им? Въпросът е познаваме ли "дигиталните деца" и знаем ли какво искат те?

 

На 01 ноември в София, в хотел “Земята и хората” ще се проведе Digital KidZ - първата конференция в България, която поставя във фокуса си технологиите и децата. Целта на Digital KidZ e да развенчае митовете и легендите за “технологичната революция”, да открои новите бизнес възможности и да насърчи по-доброто образование и комуникация с децата на новото време.

 

Обединени бизнеса, родителите, психолози, преподаватели и деца ще идентифицират новата пазарна среда, потребността на децата, начинът, по който боравят с информацията и дигиталните устройства и заедно ще начертаят условията, тенденциите и рестрикциите, които повлияват децата ни. В името на новите пазарни условия. В името на по-ефективната бранд комуникация. В името на по-ефективното образование. В името на по-добрата сигурност на следващото поколение.

 

Сред лекторите на събитието са Жюстин Томс - майка на три деца, преподавател и основател на ABC Design, Светлозар Петров – управител на JobTiger, Светлин Наков, съосновател на Софтуерен университет, доц. Д-р Галина Момчева – ръководител катедра “Технологии” към ВСУ “Черноризец Храбър”. Потвърдили своето участие са още Стела Даскалова, автор на книгата “Всичко започва от детството”, Емилия Крайнова, основател на Communication Academy, както и Гергана Павлова и Пламен Петров – ментори към Junior Achievement и основатели на първата българска програма за коучинг. Още лектори ще бъдат обявени на сайта на събитието - http://digitalkidz.newtrend.events/.

 

Digital KidZ се организира с подкрепата на SuperHosting.bg, Ubisoft и pCloud, с медийното сътрудничество на NewTrend.bg и Xenium Media Group и любезната ПР подкрепа на ИнтерИмидж ПР.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване