09/30/14 14:23
(http://pik.bg)

Готов е новият паркинг до бл. 55 в “Славейков” в Бургас

Готов е новият паркинг до бл. 55 в “Славейков” в Бургас

Кметът Димитър Николов провери изпълнението на новия паркинг до бл. 55 в жилищен комплекс "Славейков", съобщиха от пресцентъра на община Бургас. Той има 55 места, от които 3 са за хора с увреждания. За покритие са използвани 450 тона асфалтобетон. Оползотворената площ е около 2 декара. В района са издигнати нови стълбове за улично осветление, изгра-дени са пътни бордюри - 235 линейни метра, както и 100 линейни метра градински бордюри. Предстои монтиране на видеонаблюдение, като мяр-ка против крадци и вандали, пише "Фокус".

“Учудих се, че днес видях много малко авто-мобили тук. Нека жителите на “Славейков” знаят, че паркингът е абсолют-но безплатен. Догодина продължаваме с още нови паркоместа в комплек-са”, каза кметът Димитър Николов. Една от задачите на новия паркинг е да поеме автомобилите, които спираха по бул. “Тракия” и затрудняваха дви-жението. 

Община Бургас използва всяка възможност да разширява съществуващи паркинги или да създава нови безплатни паркоместа за автомобили из целия град и то, така че да не бъдат ограничавани възможностите на пешеходците и велосипедистите, тъй като тези начини за придвижване, наред с автобусния транспорт, ще бъдат най-толерирани занапред в Бургас.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване