10/01/14 12:57
(http://pik.bg)

"България без цензура" отвори границата и подновява блокадата в петък

"България без цензура" отвори границата и подновява блокадата в петък

ДПС и Дал подготвят инвазия от над 250 автобуса часове преди вота „България без цензура“ вдигна блокадата на ГКПП „Капитан Андреево“ и отвори границата с Турция като остави патрули да преброяват влизащите у нас автобуси.

Заради барикадата границата бе затворена от 8 часа сутринта, като периодично се пропускаха леките коли и тировете.

Вдигаме блокадата, за да не пречим на стокообмена между България и Турция. Не искаме да създаваме допълнително напрежение в служителите на МВР, които и без това са притеснени около подготовката на изборите у нас, обясниха от ръководството на партията.

Блокадата ще бъде подновена след по-малко от 48 часа на ГКПП „Капитан Андреево“ и „Лесово“ в петък в 20 часа, когато се очаква над 250 – 300 автобуса, организирани от ДПС и партията на Касим Дал /част от Реформаторския блок/ да преминат браздата. Пътниците с двойно гражданство в тези автобуси ще гласуват у нас рано в неделя, а след това ще бъдат върнати в Турция, където повторно ще упражнят правото си на глас, в нарушение на закона.

В същото време, според получена информация, в неделя на територията на България ще влязат нови автобуси, които превозват вече гласували в Турция български изселници, за да повторят вота си и у нас.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване