10/01/14 21:48
(http://pik.bg)

В класацията за наказателни процедури в ЕС сме по средата

В класацията за наказателни процедури в ЕС сме по средата

България е в средата на своеобразната класация за броя на откритите от Европейската комисия наказателни процедури за неспазване на правото на ЕС според данни на комисията, пише "24 часа".

Срещу нашата страна към 31 декември 2013 г. са били открити общо 42 наказателни процедури.

Рекордьори по брой на откритите процедури миналата година са Италия (104), Испания (90) и Гърция (79), докато най-рядко процедури са били започвани срещу Латвия (20), Малта (21) и Естония (25). 

Канада щяла скоро да ни маха визите

Посланичката на ЕС в Канада Мари-Ан Коникс изрази увереност, че скоро ще бъде решен въпросът със задължителните визи за румънски и български граждани, съобщиха канадски медии. Тя поставила въпроса лично пред канадския премиер Стивън Харпър.

Говорител на канадското министерство на гражданството и имиграцията е потвърдил вчера в имейл, че Отава възнамерява да премахне визите за всички европейски страни. Той все пак е уточнил, че правителството първо трябва да вземе предвид социално-икономическия профил на съответната страна, въпросите с имиграцията и националната сигурност и правата на човека.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване