10/01/14 08:12
(http://www.klassa.bg/)

ГеоПост Франция взе 11% от капитала на Спиди

 ГеоПост Франция придоби 11% от капитала на най-голямата българска куриерска компания - „Спиди“ АД за 12 милиона лева при пазарна капитализация на дружеството от 107 милиона лева. Сделката е част от плановете на френската компания да придобие до 25% от капитала на „Спиди“ като част от стратегическа сделка в Балканския регион. Същевременно „Спиди“ ще придобие дъщерните дружества на ГеоПост в България и Румъния и ще се фокусира върху развитието на куриерския и логистичния бизнеса в региона и връзката му с европейския пазар.

 

В момента е в ход увеличение на капитала на „Спиди“ АД на стойност от 20,5 милиона лева, което заедно с инвестиционен заем ще финансира инвестиционна програма в размер на 32,4 млн. лева.

 

От началото на септември „Спиди“ вече предлага доставки до всяка точка на Румъния по ценовата си тарифа за България. Подготвя се и специално предложение за електронните търговци, опериращи на европейския пазар и в частност за Германия с фокус за пратки до 2 кг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване