10/01/14 18:47
(http://pik.bg)

Георги Близнашки: Министерският съвет одобри проекта за актуализация на бюджета

Георги Близнашки: Министерският съвет одобри проекта за актуализация на бюджета

Днес се проведоха разговори със социалните партньори. На свое заседание Министерски съвет одобри проекта за актуализация на бюджета за 2014 г. Това каза служебният министър-председател проф. Георги Близнашки след заседание на Министерски съвет, предаде агенция "Фокус".

Служебният министър на финансите Румен Порожанов добави:

„След като на оперативно заседание беше разгледан доста подробно проектът на Закона за бюджета, се проведоха различни срещи – в понеделник с представители на водещи икономисти и финансисти. Вчера проведохме среща с ПП ГЕРБ, Реформаторския блок и „България без цензура”.

„БСП лява България” отказаха да присъстват, като заявиха своите обструкции относно правото на служебно правителство да внася такъв закон, а ДПС прати писмо срещата да бъде отложена след изборите”.

По думите на Порожанов една от причините за необходимостта от актуализация на бюджета за тази година са надценени приходи – около 2 милиарда лева в рамките на консолидираната фискална програма.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване