10/01/14 17:52
(http://pik.bg)

Плевнелиев: Подкрепяме всяка инициатива, създаваща работни места

Плевнелиев: Подкрепяме всяка инициатива, създаваща работни места

Този завод е изключително важна за Русе и региона инвестиция, която ще осигури работни места за много семейства, ще отвори възможности за местния бизнес и ще предложи икономическа перспектива, заяви президентът Росен Плевнелиев при откриването на новия завод на ВИТТЕ Аутомотив за производство на електронни и механични компоненти за автомобилната индустрия. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът посочи, че в момента в завода работят 180 души и предстои в близките години компанията да увеличи техния брой до 600. „България ще подкрепи осъществяването на всяка инвестиция, която създава перспектива за нови работни места“, подчерта Росен Плевнелиев.

Благодарение на направените инвестиции страната ни е фактор в развитието на автомобилния клъстер както в Европа, така и в света, посочи още държавният глава.

„Във всеки осем от десет автомобила в Европа, има компоненти, произведени в България“, отбеляза Росен Плевнелиев и добави, че в момента у нас работят над сто компании от автомобилния сектор, чиито оборот надхвърля 1,5 млрд. лева.

„България и Русе има с какво да се гордеят и тази модерна производствена мощност е доказателство, че само за година може да се затвори цикълът от идеята на инвеститора до новопостроения завод. Благодаря на инвеститорите, строителите и проектантите, че спазиха думата си и точно една година след първата копка, вече има действащо производство“, заяви държавният глава. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване