10/01/14 15:15
(http://pik.bg)

Празната кутия е пълна *

Празната кутия е пълна *

Рециклирането е един от най-достъпните и ефективни начини да се грижим за природата, но колко често наистина си даваме сметка, че дори просто действие като изхвърлянето на картонените кутии от течности в сините контейнери може да е от съществено значение за опазването на околната среда?

През този месец Карфур България си сътрудничи с ЕКОПАК, за да информира и образова своите клиенти за разделното събиране и рециклиране на картонени опаковки за течности. Целта на кампанията „Празната кутия е пълна“ е да излъчи силно послание за повече ефикасност при оползотворяване на ресурсите за по-чисти, по-зелени и по-красиви градове. На клиентите на търговската верига ще бъде напомняно да рециклират използваните картонени кутии и по този начин активно да допринасят за опазване на природата.  

През октомври в хипермаркетите Карфур в София, Пловдив и Бургас ще има специални информационни материали, поставени на съответните щандове в магазините. Клиентите ще имат възможност да се информират допълнително за инициативата от седмичните каталози на търговската верига и на уеб сайта й – carrefour.bg/bg.

В своята дейност Карфур си сътрудничи с организации, които активно работят за защита на околната среда и опазване на природните ресурси, като акцентира върху активна комуникация със своите клиенти. Отговорното отношение в тази сфера е водещ принцип за „КМБ България“, която представлява марката Карфур у нас. Следвайки солиден пран за прилагането на екологични практики, „КМБ България“ печели доверието на клиентите си и допринася за изграждането на един по-чист и отговорен към природата свят.

„КМБ България“ е част от Маринопулос Груп, която представлява ексклузивно марката Карфур в Югоизточна Европа. Компанията е създадена през 2009 г. Днес нейната мрежа включва 22 търговски обекта (хипермаркети и супермаркети) с повече от 1500 служители в София, Варна, Русе, Бургас, Пловдив, Стара Загора и Плевен.

„Празната кутия е пълна“ е част отспециален проект за разделно събиране и рециклиране на картонени опаковки за течности, реализиран от ЕКОПАК  България с подкрепата на общините на София, Пловдив и Бургас. „КМБ България“ е ключов партньор на кампанията, представляваща ритейл сектора.

 

 

* Информацията е предоставена от партньор на ПИК.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване