10/01/14 08:00
(http://www.klassa.bg/)

Сикрет сървис: Нахлуването в Белия дом е недопустимо

 Директорката на американската служба Сикрет сървис Джулия Пиърсън пое отговорността за спадовете в сигурността в Белия дом.

Тя заяви, че проникването на мъж, който наскоро размаха нож в Белия дом, е недопустимо и няма да се случи отново. "Това е неприемливо. Поемам пълната отговорност за случилото се и това няма да се случи отново", каза тя.

Пиърсън каза, че е започнало обстойно разследване за това как ветеран от американската армия, който е носил нож в себе си, е успял да прескочи оградата, да притича през поляната и да влезе през предната врата на Белия дом, а след това да отиде в церемониалната Източна зала, преди да се разбере за него.

Тя получи критики от председателя на Комисията за държавен надзор Дарел Иса, който обвини Сикрет сървис за "лошото поведение на агенцията и пропуските в сигурността". Според него е "невероятно и неприемливо", че този нарушител е успял да стигне до Белия дом. Най-високопоставеният демократ в комисията Елая Къмингс изрази недоволството си от нахлуването в Белия дом. "Не искам да си представям какво би се случило, ако Гонзалес носеше пистолет, а не нож", каза Къмингс.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване