10/01/14 22:42
(http://pik.bg)

Ужас! Инфекция уби най-тежкия българин

Ужас! Инфекция уби най-тежкия българин

Инфектирани рани по краката са причина за смъртта на най-дебелия българин - 50-годишния Данаил Чернев. Той е издъхнал на 21 септември в пловдивска болница. Тогава е тежал около 220 кг., пише "24 часа".

"Лекарите са искали да ампутират крайниците му, но Дани не се съгласил", каза бившият треньор по борба Иван Гарабитов. Той е близък приятел на гиганта и му е помагал да сваля килограми по специална методика.

Двамата се запознали през 2007 г., когато 204-сантиметровият Чернев бил 297 кг. Натрупал ги по време на работата си като охранител на дискотеки в Испания и Германия. Преди това бил национален състезател по тласкане на гюле.

"Когато дойде при мен, не можеше да направи и пет крачки, без да се задъха. Имаше високо кръвно и бронхиално заболяване. Спеше само седнал, медиците го бяха отписали", разказа Гарабитов.

По неговата програма Дани смъкнал 60 кг за месец. Започнал да изминава без проблем по 4-5 км в пресечена местност, плувал по 800 м. Успял да задържи теглото си, въпреки че хапвал и пийвал в големи количества.

"Бе бохем, но имаше и дисциплина. Щом надхвърлеше 220 кг, се подлагаше на разтоварителен режим", допълни треньорът. Той запознал Дани и с бъдещата му съпруга Ваня. През 2010 г. гигантът се оженил за главната готвачка на един от санаториумите в Хисар.

Дни преди да постъпи в болница, Чернев се оплакал на Гарабитов, че го болят краката и пак трябва да топи килограми, но така и не отишъл при него. Приятелят му научил за кончината му от неговата съпруга.

След смъртта на Данаил най-тежкият българин остава Иван Тодоров от с. Златар, Шуменско, който тежи около 200 кг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване