10/01/14 10:25
(http://pik.bg)

Цветанов на среща с кметове от Област Велико Търново

Цветанов на среща с кметове от Област Велико Търново

Големият проблем е свързан с инфраструктурата. Това каза председателят на Предизборния щаб на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов в рамките на работната среща с кметове от Великотърновска област, предаде „Фокус”.

По думите на Цветанов разрешаването на този въпрос, ще позволи разрешаването на много други в бизнеса, образованието. В рамките на срещата, кметовете поставиха въпроса с необходимостта от промяна в Закона за горите. Цветан Цветанов посочи, че проблемът е свързан с липсата на координация между отделните държавни власти. Бяха поставени проблеми и в сферата на образованието , като този, че в малките населени места делегираните бюджети , са крайно недостатъчни и голяма част от училищата, са застрашени от затваряне.

Във връзка с почистването на водоемите и коритата на реките Цветан Цветанов обясни,че е необходимо в Областната администрация да има длъжност за хидроинжинер, да даде нужните указания. „Един от най-големите проблеми е промяната в метеорологичните условия.

Преди години имаше прекалено много пожари, а сега има прекалено много валежи. Трябва да има стабилно правителство, което да реагира адекватно на тези проблеми”. Кметът на великотърновското село Ресен Йорданка Колева обясни, че има проблем с път 504 – ІІІ, от който страдат седем населени места. По времето, когато областен управител на Велико Търново, е бил проф. Пенчо Пенчев, той го е включил в програмата за 2014 г., за да бъде ремонтиран. Но след като новото правителство идва на власт, проектът така и не е реализиран и пътят не е ремонтиран.

Относно развитието на селските райони Цветанов отбеляза, че едни от най-облагодетелстваните са зърнопроизводителите и ГЕРБ ще работи да бъдат стимулирани животновъдите и зеленчукопроизводителите, за да бъде създадена трайна заетост. „Липсата на правителство, което да решава проблемите, доведе до редица казуси.

В момента има подписано само едно споразумение и в най-добрия случай ще могат да се ползват средства от новия финансов програмен период в късна есен”, каза още Цветан Цветанов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване