10/02/14 18:04
(http://pik.bg)

"Атака" подаде сигнал до прокуратурата срещу репортер на "Господари на ефира"

"Атака" подаде сигнал до прокуратурата срещу репортер на "Господари на ефира"

ПП АТАКА подаде сигнал до Прокуратурата и жалба до полицията срещу репортера на предаването „Господари на ефира“ по Нова ТВ Димитър Върбанов за поругаване на християнски храм  и православните ценности.

Поруганият от Върбанов параклис е дарение от лидера на партия АТАКА Волен Сидеров за гражданите на Стражица. В града няма храм от 1986 г. , тъй като земетресението събаря единствената църква. Във времена когато държавата не само, че не строи нови храмове, но и не полага грижи за съществуващите такива, е най-малкото цинично да се обругава делото на дарителите и построеното от тях. Очевидно е, че АТАКА е  единствената партия, която защитава православните ценности и продължава както да подпомага, така и да строи нови храмове. Този факт, очевиднo ¾ дразни много хора и предизвиква тяхното деструктивно поведение. Само така може да си обясним поведението на Върбанов, който в присъствието на отец Димитър се опита да осуети откриването на дарения от АТАКА храм в Стражица на 2 октомври 2014 г.

С физически натиск, обиди, провокативни въпроси и заплахи към членовете и симпатизантите на АТАКА, Върбанов демонстрира незачитане на християнските ценности.

За агресивното поведение на репортера са уведомени органите на реда в  Стражица, които идват на място. Когато Върбанов вижда полицаите се опитва да избяга, но бягството му е осуетено и той е отведен в районното полицейско управление на града.

ПП АТАКА осъжда арогантната проява на журналиста Димитър Върбанов, която е в разрез както с доброто възпитание, така и с православните ценности, които са ни запазили през вековете.

Призоваваме българските медии, ако за тях християнството е фундаментална ценност, да осъдят вандалското поведение на репортера Димитър Върбанов.

С Нами Бог!

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване