10/02/14 23:35
(http://pik.bg)

Гневен пандизчия поиска 60 бона от "некомпетентен дознател"

Гневен пандизчия поиска 60 бона от "некомпетентен дознател"

Гневен затворник поиска 60 000 лв. обезщетение от дознател от Попово за “некомпетентно и непрофесионално” разследване, довело до вкарването му зад решетките за 6 години. И. И. внесъл искова молба персонално срещу разследващия полицай М. М. от РПУ-Попово за причинени морални вреди. Той обвинявал полицая, че е “прикрил и изопачил” доказателства, което довело до “неправилно осъждане” на И. И. Той е с влязла в сила присъда за причинена средна телесна повреда след съзнателно предизвикана катастрофа, в която дебнел бившата си приятелка. Това е станало през 2011 г. на междуселски път в Поповско, пише "Труд".

И. И. причаквал жената на шосето с колата си. Когато по пътя се задал автомобилът с бившата му приятелка, той го блъснал от засада. Пострадала возещата се в колата жена, а на самия автомобил били нанесени големи щети. Осъденият нарочил разследващия полицай за виновник за присъдата, която е била потвърдена и на последна инстанция.

Съдът в Търговище отхвърли иска като недопустим. “Държавните служители в МВР не носят имуществена отговорност за вреди, причинени по непредпазливост при или по повод изпълнение на служебните им задължения”, пише в решението.

С прецизиране на иска парите за обезщетението били поискани от Областната дирекция на МВР. Това също било отхвърлено, а делото прекратено, тъй като има потвърдена присъда, която е влязла в сила. Обезщетение по отговорността на държавата може да се търси, ако затворникът е успял да докаже, че е невинен. Решението на магистратите от Търговище подлежи на обжалване пред Варненския апелативен съд.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване