10/02/14 07:28
(http://pik.bg)

Плевнелиев връчва наградите "Джон Атанасов" за постижения на млади учени

Плевнелиев връчва наградите "Джон Атанасов" за постижения на млади учени

В Гербовата зала на „Дондуков” 2 президентът Росен Плевнелиев ще награди носителите на отличията „Джон Атанасов" за постижения в областта на информационните и комуникационните технологии, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Наградата „Джон Атанасов” за 2014 г. ще бъде връчена на обещаващ български учен за дванадесета поредна година. Държавният глава ще връчи и почетни грамоти в две категории - „за прилагане на научни постижения в практиката и за проекти с висока обществена значимост” и „за ученици и техните преподаватели”. По време на церемонията президентът ще награди и победителката от конкурса за избор на лого на отличията „Джон Атанасов” – Мария Цветкова. Участниците в надпреварата, заели второ и трето място, ще получат грамоти от държавния глава. 

Призът „Джон Атанасов” се връчва от 2003 г. насам с цел да поощри талантливите български учени за разработки с висок приложен потенциал. Тази година за първи път всички участници, достигнали до финалния етап на конкурса, ще имат възможност да участват в менторски или в стажантски програми, а носителите на отличията „Джон Атанасов” – в научен проект на утвърден екип от специалисти. Така младите таланти ще имат шанс да участват в процеса на създаване на ново знание в академичните среди и в приложението на иновативни изобретения в практиката на реалния бизнес и в ежедневието на хората.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване