10/02/14 12:45
(http://pik.bg)

Същинският оглед на мястото на взрива в Горни Лом ще започне утре

Същинският оглед на мястото на взрива  в Горни Лом ще започне утре

Същинският оглед на мястото на взрива в завода в село Горни Лом ще започне утре сутринта, предаде  Радио „Фокус“ .

Ще бъде спазен срокът от 24 часа, който изтича довечера в 21.40 часа, но поради това, че в този час на денонощието е тъмно и няма да има възможност служителите на военните и МВР да направят огледа, затова той ще започне утре рано по светло.
В центъра на село Горни Лом пред сградата на кметството пристигна кризисният щаб съставен от министрите Йордан Бакалов, Йордан Христосков и директорът на ГД ПБЗН главен комисар Николай Николов. Те се завърнаха от мястото на инцидента при завода. Очаква се всеки момент да дадат повече информация за ситуацията при завода.
По-рано енергетикът във военния завод в село Горни Лом, община Чупрене Цецо Антов каза, че човешка грешка е причината за взрива край село Горни Лом. По думите му, невнимание при отваряне на мините и недоглеждане от страна на служителите е причината за трагедията. Той допълни, че мините се отварят ръчно чрез стругове. „Струговете са на около 3 години, като състоянието им е добро”, каза още той. Според него условията на труд също са били добри, въпреки предписанията и нарушенията, които са открити при проверките. Той добави, че проверките на машините и тяхната поддръжка са били редовни. „Ако машините не са били в добро състояние, те нямаше да имат възможност да работят. „Невъзможно е да има оцелели”, обясни Антов.
Обстановката е напрегната в Горни Лом. При пристигането си, екипът на Радио „Фокус“ Видин срещна две линейки, пожарна, на място има екипи на БЧК от Монтана и Видин с психолози, които разговарят с хората.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване