10/03/14 21:10
(http://pik.bg)

Дават до 20 работни дни толеранс за стикерите за паркиране в София

Дават до 20 работни дни толеранс за стикерите за паркиране в София

До 20 работни дни толеранс ще имат всички живеещи в центъра на София, които са подали документи за преиздаване на стикерите за паркиране, чийто срок вече е изтекъл, пише „Преса”.
„Докато тече този срок на търпимост, през който ние проверяваме изрядността на документите, хората ще могат да паркират пред дома си както досега“, поясни шефката на дирекция „Паркиране“ към Центъра за градска мобилност (ЦГМ) Румяна Милова.

Тя поясни, че е достатъчно столичани да оставят стария стикер на стъклото си. При проверка от контрольор и вкарване на номера на винетката в четеца на устройството ще се изписва, че собственикът на колата е подал заявление за нов и може да паркира, без да плаща 2 лева за синя и левче за зелена зона.

Стриктният контрол при обработката на документите се налагал, тъй като преди година имало немалко столичани, които се опитали да подведат служителите с неверни данни. Често срещан случай било да представят нотариален акт, който вече не е актуален, тъй като жилището е продадено и е с нов собственик.

Кампанията по преиздаването на винетките за синя и зелена зона започна в началото на септември. През 2013 г. в София са издадени 9507 стикера. Досега заявления за нови са подали 3834 души. От тях с винетки са вече 3367, а 458 чакат да обработят документите им. Със стари стикери продължават да са 5673 столичани.

До 2 октомври на 677 от тях беше изтекъл срокът. Ако не подадат веднага заявления, влизат в режим на платено паркиране, поясни Милова. Това означава, че ако не плащат по 2 лв. на час за синя зона, ще им бъдат слагани скоби и ще им бъдат вдигани колите. Останалите 4996 ще трябва да обновят стикерите си до 31 декември.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване