10/03/14 14:24
(http://pik.bg)

За първи път във Варна ще има подвижна избирателна секция

За първи път във Варна ще има подвижна избирателна секция

За първи път на територията на община Варна ще има подвижна избирателна секция, която в деня на вота за народни представители - 5-ти октомври, ще обслужва трудноподвижни избиратели в кметство „Тополи",, каза секретарят на община Варна Кристиян Богоев, съобщи "Фокус".

 Студентите и учениците, навършили 18 години, могат да гласуват в избирателна секция по избор, представяйки лична карта, студентска или ученическа книжка, която да е актуална и заверена към датата на провеждане на вота – за 2014/2015 г. На място ще им бъде предоставена декларация, която трябва да попълнят, за да упражнят правото си на глас. „Избирателните списъците се предават на ГРАО след края на изборния ден. Там се прави проверка, която ще установи дали има граждани, гласували в повече от една избирателни секции”, обясни още секретарят. За деня на вота са организирани и секции за гласуване на избиратели с увредeно зрение или със затруднения в придвижването. Заявки за помощ в изборния ден ще се приемат на тел. 052 500 652, GSM 0888 914 922 и 0887 627 380 на 03 октомври от 8.30 часа до 17.30 часа и на 05 октомври от 07.00 часа до 19.00 часа. Координирането в изборния ден ще се извършва от диспечера на „Градски транспорт” ЕАД-Варна, Иван Димитров Петров.

При нужда, помощ на избиратели със увредено зрение или със затруднения в придвижването ще се извършва от дежурните в районите и кметствата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване