10/03/14 08:45
(http://pik.bg)

Здравният министър Ненков: Даже тленни останки не са останали след взрива

Здравният министър Ненков: Даже тленни останки не са останали след взрива

Много е важна сега отговорността, не че ще върне загубилите животите си хора, но отговорността е много важна, за да направим, ако можем въобще, изводи от тази история, за да не се повтаря. Това каза министърът на здравеопазването в служебния кабинет „Близнашки“ д-р Мирослав Ненков в предаването „Денят започва“ на БНТ, по повод трагедията в Долни Лом. „Аз не влизах вътре в епицентъра на взрива. Там влизаха специалисти , шефът на пожарната със специална техника. Това, което видях на входа на предприятието, което се твърди, че е над повече от километър от мястото на взрива, имаше 2 бетонни сигурно над 20-килограмови, които са прелетели това цялото разстояние. Кадрите отвътре, от мястото на взрива, които показаха специалистите бяха потресаващи – вътре всъщност нищо не е останало. Специалистите обхождали района не са видели нищо, което може да бъде свързано с човешки тленни останки. Взривът е бил изключително мощен“, допълни министър Ненков.

„Чисто човешки натрупването на поредица от много малки и пренебрежимо малки грешчици довежда до нещо от този порядък. Дали е станало така – няма как да знам аз, не разбирам от този тип работа. Но аз правя аналогия с примерно колко лесно и срещу колко малко пари човек може да се сдобие с шофьорска книжа, а след това, ако този човек с тази шофьорска книжка направи нещо на пътя чия е отговорността – дали на този, който му е дал, или е на него самият, или инцидентите по време на лов, които също отнемат животи. Те са също свързани с нарушения на страшно прости правила. Такава ли е историята в конкретния случай – нямам представа. Надявам се органите, които ще разследват конкретния случай да стигнат до първопричините“, подчерта Мирослав Ненков. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване