10/04/14 18:41
(http://www.klassa.bg/)

Арестувани при акция на ДАНС за търговия с гласове в Лесичево

 В община Лесичево, област Пазарджик, са извършени арести за купуване на гласове, съобщава радио Пловдив.

Акцията на ДАНС и пловдивската жадармерия продължава и в момента, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона. По неофициална информация досега са

арестувани двама души, няколко са успели да се укрият.

Задържаните са подставени лица на политическа партия, които раздавали брошури с по 20 лв.

От пазарджишката полиция и прокуратура отказват коментар, тъй като акцията се ръководи на централно ниво. В момента се извършват обиски в селата до Лесичево – Боримечково и Динката.

В пазарджишката полиция е сформиран областен координационен щаб , който ще приема сигналите за нарушения на изборния процес в утрешния ден. Щабът ще е в непрекъсната връзка с общинските звена и ще реагира на всеки опит за опорочаване на вота. Жалби ще се приемат и в окръжната прокуратура. Днес и утре са осигурени дежурни прокурори в Пазарджик, Пещера, Панагюрище и Велинград.

Всички помещения на секционните избирателни комисии в областта вече са огледани, на места са констатирани нередности, които са отстранени. 600 полицаи ще осигуряват сигурността на изборния процес в пазарджишко, както и транспортирането на протоколите от секционните избирателни комисии.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване